MM-sarjaa johtava Ferrari joutui autoliitto FIA:n tutkinnan kohteeksi mahdollisen sääntörikkeen takia. Italialaistalli osallistui viime viikolla Pirellin rengastestiin Imolassa.

Testin tarkoituksena on kerätä dataa ensi kauden rengasseoksista, jotta Pirelli pystyy kehittämään renkaita oikeaan suuntaan. Testin säännöt ovat kuitenkin todella tiukat. Tallit eivät saa käyttää rata-aikaa testatakseen päivityksiä, auton asetuksia tai mitään, mikä auttaisi itse auton kehitystä.

Ainakin kaksi kilpailijatallia nostivat meteliä siitä, miten Ferrari tuntui käyttävän eri pohjalevyä autossaan Charles Leclercin ajaessa aamupäivällä. Epäily oli se, että italialaistalli yritti salaa testata uusia osia.

Mahdollinen sääntörike eteni välittömästi tutkintaan. Tulos oli kuitenkin nopeasti selvillä. FIA:n mukaan Ferrari ei ole tehnyt mitään väärää. Osapuolet kävivät keskusteluja asiasta Miamissa. Leclercillä oli käytössä eri pohja, mutta kyseessä oli vanhempi malli kyseisestä osasta.

McLaren-päällikkö Zak Brown ei kuitenkaan ollut tyytyväinen kommunikaatioon tilanteen ympärillä.

– Kyseessä saattoi olla vanhempi pohjalevy, mutta me tarvitsemme täyden varmuuden siihen. Vain muutama vuosi sitten sarjassa oli suuri moottorisäännön rikkominen. FIA:n täytyy olla rehellinen näissä asioissa. Näistä asioista tulee kertoa suorapuheisesti.

Ferrari valtasi eturivin Miamin aika-ajoissa. Leclerc lähtee paalulta, Carlos Sainz puolestaan toisesta ruudusta.