Ferrari-kuljettaja Carlos Sainz nosti Espanjan GP:n alla tärkeän puheenaiheen esille. Nyt viisi kilpailua uuden aikakauden autoilla ajaneet F1-kuljettajat ovat valittaneet paljon auton pomppimisesta, sekä autojen jäykästä ohjattavuudesta.

Uudet sääntömuutokset ovat pyrkineet tekemään kilpureista ”ajettavempia”. Kuskit voivat seurata toisiaan paljon paremmin, mutta hinta on ollut kova.

Autojen uusien aerodynamiikkamuutosten takia kilpureiden joustavuus on vähentynyt huomattavasti. Kierrosaikojen parantaminen tarkoittaa koko radan käyttämistä, kanttikivet mukaan lukien. Autot eivät kuitenkaan anna enää periksi, joten osumat sekä pomput ovat kivuliaita kuskeille.

Sainz pelkääkin, että nykyautot voivat aiheuttaa pitkässä juoksussa niska -sekä selkähaittoja kuljettajille.

– Meidän pitää keskustella siitä, kuinka paljon kipua sekä terveyshaittoja kuljettajien tulisi kestää pitkässä juoksussa. Uudet säännöt ovat toimineet hyvin. Kilpailu on parempaa, mutta tarvitseeko auton olla näin jäykkä, Sainz kommentoi Autosportille.

– Minä haluan vain herättää tämän keskustelun F1-sarjalle. Onko kuljettajien terveyden vaarantaminen paremman kilpailun arvoista? Monacosta tulee todella vaikea kilpailu, mutta minusta ongelmalla voi olla pidempiä haittavaikutuksia.