McLarenin Lando Norris myönsi tehneensä itse virheen Espanjan GP:n aika-ajoissa, kun häneltä hylättiin kierrosaika ratarajojen ylittämisestä. McLaren-kuskin mielestä ratarajan kyttääminen sora-alueen vieressä on kuitenkin hölmöä.

Norris ylitti ratarajat mutkassa 12 ja putosi hylätyn kierrosajan takia viimeisestä aika-ajosta. Erikoiseksi tilanteen tekee sen, että mutkassa 12 kuljettaja ajautuu soralle, jos hän ylittää ratarajat.

– Tein jokaisella kierroksella samalla tavalla. En edes tiennyt, että tuossa mutkassa voi ylittää ratarajat, Norris sanoi

F1:n uusi kilpailujohtaja Niels Wittich teroitti kauden alla ratarajoja koskevia sääntöjä. Radan reunassa oleva valkoinen viivaa määrittää ratarajat joka paikassa. Jos kaikki neljä rengasta ylittävät sen, kuljettajan aika hylätään.

– Tunnen säännön ja säännöt ovat sääntöjä. Se on kuitenkin hölmö tuollaisessa kohdassa, koska sora tulee vastaan ja se on sentin päässä, joten miksi sitä senttiä ei voisi hyödyntää ja käyttää sora-aluetta ratarajana.

– Mielestäni se on hölmöä, mutta näin säännöt menevät ja ne ovat samat kaikille. Olin ainoa, joka siitä sai rangaistuksen, joten vika on minun.