Espanjan GP:n kolmas sekä viimeinen aika-ajo saatiin päätökseen lauantaina. Session nopein oli kahta aiempaa sessiota peilaten Ferrarin Charles Leclerc. Monacolainen peittosi MM-haastaja Max Verstappenin noin seitsemän sadasosan turvin.

Kolmanneksi ajoi Mercedeksen George Russell. Alkukaudessa heikosti suoriutunut saksalaistalli on tuntunut onnistuvan korjaamaan kilpureita vaivanneet pomppimisongelmat. Russellin tallikaveri Lewis Hamilton oli neljäs.

Ferrarin Carlos Sainz sekä Red Bullin Sergio Perez täydensivät kärkikuusikon. Jos harjoituksia on uskominen, käydään paalutaistelu peräti kolmen tallin välillä Barcelonan aika-ajoissa.

Valtteri Bottaksen auto saatiin korjattua lauantain harjoitukseen. Eilen moottoriviasta kärsinyt suomalainen sai hyvän määrän kierroksia vyönsä alle ja oli lopulta yhdeksänneksi nopein. Suomalaisella on käytössä peräti seitsemän uutta päivitystä tänä viikonloppuna.

Sessiossa nähtiin kaksi keskeytystä. AlphaTaurin Pierre Gasly sai ajettua vain installaatiokierroksen, ennen kuin ranskalaisen auto syttyi tuleen varikolla. Gaslyn kilpuri saatiin sammutettua, mutta häntä ei radalla sen jälkeen nähty.

Sama kävi Mick Schumacherille. Saksalaisen takajarrut ylikuumenivat ja alkoivat lyömään liekkiä. Saksalainen selvisi varikolle, mutta korjaustöitä riittää Haas-tallille.

Aika-ajot käynnistyvät kello 17:00.