Espanjan GP:n aika-ajo päättyi Ferrarijuhlaan. Paalupaikan nappasi uskomattoman kierroksen jälkeen Charles Leclerc. Ensimmäisellä yrityksellään pyörähtänyt monacolainen vastasi virheeseensä komeasti peitoten MM-kilpailija Max Verstappenin.

Hollantilaisen Q3-osio jäi lopulta pieneksi pettymykseksi. Hollantilainen ei saanut mahdollisuutta vastata Leclercin aikaan teknisen vian takia. Hollantilaisen auto hyytyi ensimmäisellä sektorilla, mutta miehen ensimmäinen aika riitti toiseen lähtöruutuun. Kärkikolmikon täydensi Carlos Sainz.

Mercedes osoitti olevansa valmis taistelemaan kärkiautojen kanssa. George Russell oli lopulta neljäs. Taakse jäivät Red Bullin Sergio Perez sekä tallikaveri Lewis Hamilton. Nuoren britin ero kärkeen oli noin kuusi kymmenystä.

Valtteri Bottas oli jälleen keskikastin huipulla. Suomalaiskuljettaja sijoittui seitsemänneksi, noin kahdeksan sadasosaa Kevin Magnussenin edelle. Daniel Ricciardo oli yhdeksäs ja Mick Schumacher tasoitti uransa parhaan lähtöruudun, kun hän sijoittui sijalle 10.