Valmistajien MM-sarjaa johtavan Ferrari-tallin alkukausi on ollut vahva. Italialaistalli on kolmen osakilpailun jälkeen repinyt valmistajien pisteissä jo 39 pisteen johdon kakkosena olevaan Mercedekseen.

Kuljettajien puolella niin ikään vakuuttavasti esiintyneen Charles Leclercin johtoasema on puolestaan 34 pistettä.

Maranellossa on vuosien saatossa totuttu näkemään tilanne, jossa kaikki munat lyödään samaan koriin, joka tarkoittaisi tässä tapauksessa sitä, että monacolaisesta leivottaisiin tallin ykköskuljettaja Carlos Sainzin jäädessä statistin rooliin.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotton mukaan Ferrarilla ei vielä kuitenkaan olla tilanteessa, jossa pitäisi alkaa leipomaan ykkös- tai kakkoskuljettajia. Kausi on vasta alussa ja pisteitä on yllin kyllin jaossa ja molemmat saavat ajaa tasaväkisesti voitoista.

– Olemme ajaneet vasta kolme kilpailua. Meillä on edelleen 19-20 osakilpailua jäljellä ja mestaruussarja on todella pitkä, sanoo Binotto motorsport.com -sivustolla.

Sainzin edellinen osakilpailu oli murheellinen sarjan vieraillessa pitkästä aikaa Australian Melbournessa. Espanjalaisen aika-ajot menivät penkin alle ja kilpailu päättyi lähes alkumetreillä heikon startin jälkeen hiekoille. Sainzille merkattiin pyöreä nolla pistetaulukkoon, siinä missä tallikaveri Leclerc paineli suvereeniin voittoon täyden pistepotin kera. Ferrari-kuljettajien jäsenten välisessä tilanteessa Sainz on nyt jo 38 pistettä tallikaveriaan perässä.

– Kuljettajamme ovat vapaita taistelemaan keskenään. Odotan innolla heidän taistelujaan hyvistä sijoituksista ja toivottavasti nimenomaan voitoista, mikäli mahdollista, jatkaa Binotto maltilliseen tyyliinsä.

F1-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Italian Imolassa, jossa ohjelmassa on kuluvan kauden ensimmäinen sprinttiviikonloppu. Emilia-Romagnan GP:n nimellä kulkevan tapahtuman aikataulun näet tästä.