Mercedeksellä eletään vaikeita aikoja. Viimeiset vuodet F1-sarjaa mielin määrin hallinnut saksalaistalli on valahtanu kauas kärjen vauhdista. Imolan aika-ajoissa kumpikaan Lewis Hamilton tai George Russell ei selvinnyt kärkikymmenikköön.

Tunteet ovat selvästi kireät tallin sisällä, sillä aika-ajojen jälkeen nähtiin erikoinen näky. Yleensä aina keskenään rauhallisesti keskustelevat Hamilton sekä tallipäällikkö Toto Wolff kiistelivät kiivaasti varikkopilttuussa. Molempien kasvoilta paistoi turhautuneisuus.

Session jälkeen Hamiltonilta kysyttiin tapahtuneesta, mutta britti ei suostunut avaamaan tilannetta.

– Se oli tallin sisäinen asia, joten en aio kommentoida sitä. Meidän täytyy vain jatkaa työskentelyä, Hamilton sanoi pitkän hiljaisuuden jälkeen.

– Itse aika-ajo ei ollut hyvä. Se on todella turhauttavaa. Tulimme tänne toiveikkaana. Kaikki ovat työskennelleet tehtaalla todella kovasti, mutta sitten asiat eivät menekkään toivotulla tavalla.

– Epäonnistuimme tänään tallina. Meillä oli mahdollisuuksia joita emme käyttäneet. Kilpailusta tulee vaikea, mutta toivottavasti sää paranee huomiselle.

Hamilton ei ole johtanut kierrostakaan kauden kolmessa ensimmäisessä kilpailussa. Vastaavanlainen tapaus on nähty edellisen kerran kaudella 2016.

Alta näet koosteen perjantain aika-ajoista.