Hallitseva maailmanmestari Max Verstappen kaasutti lauantaina sprinttikilpailun voittoon ja nappasi kahdeksan lisäpistettä tililleen. Samalla lentävä hollantilainen otti paalupaikan sunnuntaina ajettavaan pääkilpailuun.

Red Bull -tähti näytti pitkään jäävän sprintissä kakkoseksi, kun Ferrarin Charles Leclerc kiihdytti startissa kärkeen ja pienoiselle karkumatkalle. Lopulta Verstappen sai kuitenkin monacolaisen kiinni ja hurautti ohi.

– Startti oli huono. En tiedä tarkalleen mitä siinä tapahtui, sanoi Verstappen heti sprintin jälkeen.

– Renkaat vain sutivat liikaa ja minun täytyi pysyä rauhallisena.

Hollantilainen päivitteli samaa mitä katsojat näkivät televisiosta. Ferrari-kuljettaja Leclerciltä alkoi renkaat loppua ja Verstappen pääsi ohitusetäisyydelle. Ohitus onnistui ja huomiseen kilpailuun tärähti paalupaikka. Verstappen lähtee kuitenkin sunnuntaihin optimistisena, sillä silloin rengaspeli näyttelee jälleen täysin uutta roolia.

– Huomenna saattaa olla jälleen erilaista, sillä muutkin rengasseokset tulevat peliin, mutta ainakin tämä tuntui meille toimivan, jatkoi hallitseva mestari.

– Jos saan samanlaisen startin kuin tänään, niin sitten se voi olla taas eri, naureskeli Verstappen.

Sprintin kakkoseksi sijoittunut Leclerc vahvisti olleen vaikeuksissa renkaidensa kanssa. MM-kärki oli kuitenkin tyytyväinen eturivin lähtöpaikkaan pääkilpailuun ja sprintistä saavutettuihin lisäpisteisiin.

– Se on silti eturivin lähtöpaikka. Meidän täytyy kuitenkin analysoida tämä huomista pääkilpailua varten, sanoi Leclerc Sky Sportsille.

– Vauhti oli hyvää, kunnes vasen eturengas alkoi kuoriutumaan ja se meni lopulta piloille loppua kohden. Tulemme vahvempina takaisin huomenna, vakuutti Ferrari-tähti.

Kolmanneksi sprintissä sijoittui vakuuttavan nousun tehnyt Sergio Perez. Meksikolainen starttasi vasta seitsemännestä ruudusta, mutta nousi vihaisen härän lailla nopeasti kolmen sakkiin. Lauantainen vauhti lupailee hänen osaltaan hyvää sunnuntaille.

– Nousimme hyvin ja olemme hyvissä asemissa huomista varten. Kaksi ensimmäistä sijaa olisi ideaali tulos huomenna, kertoi Perez heti sprintin jälkeen.

– Se olisi hyvä meille, muttei varmastikaan Tifoseille, mutta me yritämme, tiivisti Perez lyhyesti.

Sprintin huippuhetket näet alla olevalta koostevideolta.