Kansainvälinen autoliitto FIA on päivittänyt sääntöjään ennen tulevan viikonlopun F1-kauden avausta. Tällä kertaa päivitys koskee sarjan turva-autosääntöjä.

Kuninkuusluokkaa viime kaudella seuranneille mieleen muistuu Abu Dhabin tapahtumat. Silloinen kilpailunjohtaja Michael Masi laski vain osan kilpureista ohittamaan kärkiautot ja palaamaan samalla ”oikealle kilpaillukierrokselle”.

Ongelmana tässä oli se, että vain tietyt autot, tässä tapauksessa Max Verstappenin sekä Lewis Hamiltonin välissä majailleet kuskit, saivat ohittaa. Muut jäivät kärkikaksikon taakse, vaikka he olisivatkin olleet kierroksen perässä.

Sääntökirjan epäselkeyden takia säännön pystyi tulkitsemaan niin, että kuka tahansa kierroksella perässä oleva kuski pääsee ajamaan itsensä oikealle kierrokselle, mutta tämä ei koske välttämättä kaikkia kuljettajia. Nyt säännön sanavalintaan on tehty tärkeä muutos.

Tästä lähtien jos kilpailunjohto päättää päästää autot takaisin samalle kierrokselle kärkiautojen kanssa, tulee sen määrätä jokainen kierroksella perässä oleva auto ohittamaan. Valikoiva ohittaminen ei ole enää ratkaisu.