F1-kauden 2022 ensimmäinen harjoitussessio on nyt purkissa. Session nopeimman kierrosajan kellotti Alpha Taurin Pierre Gasly. Ranskalainen peittosi Ferrari-kuljettajat noin kolmella kymmenyksellä.

Vaikka Gaslyn suoritus oli mainio, niin on huomioitavaa ranskalaisen rengaskovuus. Gasly ajoi kierroksensa pehmeimmällä seoksella, kun perässä tulevat Charles Leclerc sekä Carlos Sainz ajoivat medium-renkaalla.

Neljänneksi ajoi George Russell, mutta brittikuskin meno ei ollut mutkatonta. Talli jäi Ferrareiden kyydistä, vaikka hopeanuolen rengaskovuus oli pehmein mahdollinen. Lewis Hamiltonin sessio oli vaikeampi. Britti jäi uudesta tallikaveristaan noin neljä kymmenystä.

Hallitseva maailmanmestari Max Verstappen ajoi medium-seoksella Russellin kantaan kiinni. Samalla renkaalla Sergio Perez oli kymmenes.

Iltapäivän suurin epäonnistuja oli Alfa Romeo -kuljettaja Valtteri Bottas. Suomalaiskuljettaja ei suorittanut yhtäkään aikakierrosta. Bottas lähti radalle ensimmäisten joukossa, mutta kärsi välittömästi mottoriongelmasta. Miehen tallikaveri Guanyu Zhou oli sijalla 11.

Kärkikymmenikköön mahtuivat myös Lance Stroll, Fernando Alonso sekä Yuki Tsunoda. Paluumuuttajat Nico Hülkenberg, Alexander Albon sekä Kevin Magnussen löytyivät sijoilta 14, 15 sekä 19.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.