Hallitsevan maailmanmestari Max Verstappenin kausi ei alkanut toivotulla tavalla. Hollantilainen joutui keskeyttämään bensansyötön ongelman takia, eikä miehen kilpailu ollut ruusuilla tanssimista ennen sitäkään.

Verstappen oli todella tuohtunut tallilleen läpi kilpailun. Erityisesti Red Bullin ratkaisu käskeä Verstappenia ajamaan hiljempaa välittömästi renkaiden vaihtamisen jälkeen suututti 24-vuotiaan. Verstappenin mukaan hän olisi pystynyt nappaamaan kilpailun johdon, jos hän olisi saanut ajaa toivomaansa vauhtia.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko myöntää, että tallin lähestymistapa kilpailussa oli väärä.

– Me aliarvioimme ”undercutin” antaman edun, meidän on myönnettävä se, Marko aloitti PlanetF1-sivuston haastattelussa.

– Maxille sanottiin, että hänen pitää ajaa rauhallisemmin varikkopysähdyksiä seuranneet kierrokset. Mutta jos hän olisi päässyt Leclercin (Charles) ohitse, niin koko kilpailu olisi voinut mennä eri tavalla. Syy oli strategian, ei Maxin.

Hollantilainen pääsee hakemaan revanssia Ferrarista jo tulevana viikonloppuna, kun F1-kausi jatkuu Saudi-Arabiassa.