Mercedes-tallin ratatoimintojen johtaja Andrew Shovlin kertoi avausharjoituksen jälkeen, ettei tallilla ollut helpoin mahdollinen startti Bahrainin GP-viikonloppuun.

Mercedes-kuljettajat Lewis Hamilton ja George Russell vaikuttivat silminnähden olevan vaikeuksissa W13-kilpurinsa puikoissa. Auton käyttäytyminen ei ollut toivotunlaista uuden päivityspaketin voimin.

Shovlinin mukaan kauden ensimmäiset harjoitukset olivat jatkumoa talvitesteille, joissa he koittivat kiivaasti löytää ratkaisua autonsa rajuun pomppimisongelmaan, jota toki muutkin tallit ovat kokeneet.

– Pelasimme auton ajokorkeudella tässä sessiossa. Jos näemme, että Ferrari tai Red Bull ovat nopeita, niin sitten alamme pohtimaan heidän ratkaisujaan, mutta tällä hetkellä keskitymme omaan konseptiimme, sanoi Shovlin Sky Sportsille ensimmäisen harjoituksen jälkeen.

– Päivitykset eivät tuoneet kaikkea sitä mitä odotimme, paljasti britti-insinööri.

Russell oli avausharjoituksessa hopeanuolista vahdikkaampi. Nuoren britin noteeraus riitti neljänteen sijaan. Tallikaveri Hamilton oli puolestaan seitsemäs.

Mercedes koittaa ratkaista autonsa ongelmia iltapäivän toisessa harjoituksessa, joka käynnistyy klo 16:55 Suomen aikaa. Koko viikonlopun aikataulun ja lähetysajat näet tästä.