Bahrainin GP:n aika-ajoista muodostui huippujännittävä trilleri ja uuden aikakauden autojen myötä pakkaa on saatu mukavasti sekaisin. Kärkikolmikko oli oletetusti hyvällä tuulella vaikka tiukassa paalutaistossa hieman hampaankoloon jäikin.

Ferrari on tullut takaisin ja punaiset autot lähtevät kilpailuun paalulta sekä kolmannesta ruudusta. Paalumies Charles Leclerc oli silminnähden huojentunut paalustaan.

– Kaksi edellistä vuotta ovat olleet äärimmäisen vaikeita tiimille, sanoi monacolainen heti aika-ajon jälkeen.

– Olemme työskennelleet äärimmäisen paljon ollaksemme tässä asemassa taistelemassa.

Ferrari-tähti odotti Red Bullin olevan paljon vahvempi ja yllättyi ollessaan heidän edellään.

– Luulimme Red Bullin olevan meitä nopeampia aika-ajoissa, mutta tämä oli tietysti mukava yllätys, sanoi Leclerc.

Hallitseva maailmanmestari Max Verstappen starttaa kauden avauskilpailuun eturivistä. Red Bull -kuljettaja kertoi olleensa hieman vaikeuksissa auton tasapainon kanssa, mutta uskoo taistelevansa voitosta sunnuntaina.

– Hyvä auto kilpailussa on tärkein asia. Tämä oli hyvä startti uudelle aikakaudelle, sanoi Verstappen aika-ajon jälkeisessä haastattelussa.

Haastattelija David Coulthard kalasteli lentävältä hollantilaiselta kommentteja viime vuodet F1-sarjaa hallinneen Mercedeksen vaikeuksista. Hopeanuolet jäivät aika-ajoissa vasta sijoille viisi ja yhdeksän. Entinen F1-kuljettaja totesi leikkimielisesti, että Verstappania taitaa harmittaa, että Mercedes missasi tämän laivan.

– Kyllä..aikalailla, naurahti hallitseva mestari.

Kolmanneksi ehtinyt Carlos Sainz oli tyytyväinen ollessaan paalutaistelussa mukana, sillä espanjalainen kertoi, ettei ole vielä päässyt sinuiksi uuden työkalunsa kanssa. Toisen polven kilpa-autoilija jäi paalusta vain hieman yli kymmenyksen verran.

– Olen ollut puoli sekuntia perässä koko viikonlopun ja ongelma on siinä, että en ole koskaan ollut niin paljon jäljessä, kertoi Sainz aika-ajojen jälkeisessä haastattelussa.

Ferrari-kuljettaja oli erittäin kaksijakoisin tunnelmin haastattelupisteessä ja kertoi tehneensä koko viikonlopun runsaasti töitä autonsa parissa.

– Olen tyytyväinen viikonlopun kehitykseen. Mutta joudun todella paljon ajattelemaan auton ratissa, joka ottaa oman osansa, jatkoi Sainz.

– Oli harmi, etten saanut nipistettyä vielä tuota kymmenystä. Paalusta taisteleminen oli kuitenkin hyvä uutinen minulle.

Aika-ajon ratkaisuhetket näet alta.