Ferrari-tallissa ei paukutella henkseleitä, vaikka heidän talvitestinsä sujuivatkin mainiosti. Tallipäällikkö Mattia Binotto toppuuttelee Ferrari-fanien odotuksia sanomalla, ettei heidän uusi F1-75 -kilpuri ole ainakaan vielä voittaja-ainesta.

Italialaisvalmistaja näytti sekä Barcelonassa, että Bahrainissa todella vahvalta ja monet odottavatkin heillä olevan nyt pullat hyvin uunissa.

Binotto toteaa, että vaikka tallilla onkin pientä aihetta optimismiin, on kuitenkin ennakkosuosikin viittojen pukeminen tässä vaiheessa sveitsiläispomon mielestä täysin yliammuttua. Samaan hengenvetoon Ferrari-pomo ihmettelee, miksi muut ovat hehkuttaneet hänen tallinsa potentiaalia.

– En pysty arvioimaan muita, mutta meidän pitäisi olla hyviä analysoimaan omaa tekemistämme, enkä usko meidän olevan vielä voittajia, kertoo Binotto motorsport.com -sivustolla.

– Uskon Mercedeksellä sekä Red Bullilla olevan erittäin vahvat ja nopeat autot. He ovat todella vahvoja tiimejä myöskin.

– Red Bull jopa toi testien viimeisenä päivänä päivityksiä autoonsa todistaen jälleen sen, kuinka hyviä he ovat kehitystyössään. Se on kriittistä tästä hetkestä avauskilpailuun, jatkaa Binotto.

Ferrarilla pidetään jalat maassa uuden kauden kynnyksellä, mutta voitoista taistelemaan tottunut italialaistalli pitää sormet ristissä, jotta korskea ori laukkaisi jälleen siellä missä kuuluu, eli lajin huipulla.

– Toivomme pystyvämme edes jotenkin haastamaan heitä. Se olisi mahtavaa meidän kantiltamme, totesi toiveikas Ferrari-pomo.