Hallitseva F1-maailmanmestari Max Verstappen kertoi The Guardianille, että hollantilainen oli lähellä jättää kauden päätöskilpailun kesken. Viimeisellä kierroksella maailmanmestaruutensa ratkaissut 24-vuotias kärsi pahasta jalkakrampista.

Verstappen myönsi olevansa niin stressaantunut loppuhetkillä, että hän hädin tuskin pystyi painamaan kaasua jalallaan. Hän uskoo, että yksikin kierros lisää olisi tarkoittanut hänen keskeyttämistään kivun takia.

– Loppuhetken datasta näkee, että en painanut kaasua kovinkaan rauhallisesti. Huusin radioon (kilpailun jälkeen), mutta koko viimeisen kierroksen jalkani vain nyki, Verstappen kertoi.

– Olin aivan loppu. Yksikin lisäkierros ja en olisi pystynyt ajamaan loppuun. Stressitasoni olivat niin korkealla viimeisellä kierroksella ja kehoni vain reagoi niin. Mutta koskaan ei pidä luovuttaa.

– Minä tiesin, että minun täytyy ohittaa Hamilton. Ei ollut muuta mahdollisuutta, en aikonut tulla toiseksi. Yritin olla hereillä uusintalähdössä ja kaikki menikin hyvin, mutta jalkani kramppasi heti. Se oli yski kivuliaimmista kokemuksistani koskaan, sillä siinä kohtaa mennään pitkän aikaa kaasu pohjassa.

– Adrenaliini tietysti auttoi, mutta lihakseni olivat kuin tennispallo. Minun oli vain pakko kestää se. Onneksi ohitukseni aikana sain noin kolme sekuntia lepuuttaa jalkaa.

Verstappen voitti lopulta uransa ensimmäisen mestaruuden muutaman sekunnin turvin. Mestaruus oli Red Bull -kuskille ensimmäinen sitten kauden 2013 (Sebastian Vettel)