Viime kaudella kärkikymmenikköön MM-taistossa noussut Pierre Gasly myöntää haluavansa ottaa seuraavan asekeleen urallaan. Edelleen Red Bullin kuljettajaohjelmaan kuuluva ranskalainen on kypsynyt viime vuosina yhdeksi koko sarjan tasaisimmaksi kuljettajaksi.

Ranskalainen ensikosketus kärkitalliin oli katastrofi. Gasly pudotettiin Red Bullilta vuoden 2019 kesätauolla, jonka jälkeen 25-vuotias on niittänyt menestystä ”junioritallissa”.

Ranskalainen kuitenkin uskoo pystyvänsä ottamaan seuraavan askeleen urallaan. Kärkitallin paikka on Gaslyn tähtäimessä, joko Red Bullilla tai muualla.

– Meidän täytyy saada tietää Red Bullin suunnitelmat seuraaville vuosille. Olen nyt ollut heidän kanssaan kahdeksan vuotta, Gasly aloitti The Race -julkaisun haastattelussa.

– Se on pitkä aika, mutta tällä hetkellä heillä on todella kilpailukykyinen auto. Haluan nähdä mitä he tekevät Maxin (Verstappenin) suhteen, mutta minun pitää myös ajatella omaa uraani.

– Olen vasta 25-vuotias, mutta minun tavoitteeni on olla ykkösnimi kärkitallien listoilla. Olin viime kaudella kuljettajien pisteissä yhdeksäs. Kaikki edelle asettuneet kuskit ajavat neljän parhaan tallin riveissä. Haluan todistaa, että vapaan paikan ilmentyessä, minä olen paras vaihtoehto.

– Ensimmäinen vaihtoehtoni on Red Bull, mutta he ovat päättäneet jatkaa Sergion (Perez) kanssa. En tiedä, mikä heidän suunnitelmansa hänen kanssaan on.

Gasly nappasi uransa ensimmäisen voiton Italiassa 2020. Viime kaudella ranskalainen oli pisteillä peräti 15 kertaa. 25-vuotias ylitti maaliviivan kärkikymmenikön ulkopuolella vain kolme kertaa.