Ensi kaudella Alfa Romeolle siirtyvä Valtteri Bottas sai tarjouksia myös kuninkuusluokan ulkopuolelta. Suomalaiskuljettajan viiden vuoden palvelus Mercedeksellä päättyi viime kauteen, kun hänen paikkansa saksalaistallissa otti nuori lupaus George Russell.

Bottaksen mukaan päätös siirtyä nokkimisjärjestyksessä heikompaan talliin ei ollut helppo. Lopulta suomalainen ei kuitenkaan koskaan harkinnut F1-uransa lopettamista.

– Ensi kaudesta tulee erilaista. En mene enää joka kilpailuun siinä mielentilassa, että voin voittaa, Bottas aloitti GpFans-sivustolle.

– Onneksi tämän sopimustilanteen kanssa meni hetki. Sain aikaa pohtia mahdollisuuksiani. Toki mietin samalla myös omia kykyjäni, ”haluanko tehdä tätä enää”?

– Minulla oli myös yksi erilainen vaihtoehto, mutta en lopulta pohtinut F1-urani päättämistä tosissaan. Sisälläni rakastan edelleen Formula ykkösiä ja sen tuomaa haastetta.

Bottas allekirjoitti F1-uransa ensimmäisen monivuotisen sopimuksen. Alfa Romeolla suomalaisen rinnalle istuu tulokas Guanyu Zhou.