Alfa Romeolle siirtyvä Valtteri Bottas myöntää lähestyneen viime kesän sopimusneuvotteluja itsekkäästi. Viisi kautta Mercedeksellä olivat sujuneet lähes poikkeuksetta Lewis Hamiltonin siipimiehenä. Kaiken kruunasivat pätkäsopimukset, jotka olivat pahimmassa tapauksessa allen vuoden mittaisia.

Bottaksen mukaan monivuotinen sopimus oli suurin paino vaakakupissa seuraavan sopimuksen sorvaamisessa. Suomalainen teki hyvin selväksi hänen taustajoukoilleen, että sopimusneuvotteluissa Bottas jahtaa vain oman uransa parantamista. Sveitsiläistalli täytti nämä kriteerit.

– Mietin näitä asioita paljon heinäkuussa. Oli minun aikani olla ”itsekäs”, Bottas aloitti The Racen haastattelussa.

– Oli minun aikani miettiä parasta peliliikettä minulle. Mikä edistäisi minun uraani parhaiten ja tekisi minut onnelliseksi. Tein sopimuksen puhtaasti itseäni ajatellen. Tein tämän lähestymisen selväksi myös taustajoukoille.

Siirto Alfalle tarkoittaa myös putoamista F1-sarjan nokkimisjärjestyksessä. Mercedeksellä Bottaksen paikka oli sarjan kärjessä. Alfa Romeon mukana pisteetkin tulevat olemaan haaste. Tämän suomalainen kuitenkin tiedostaa.