Mestaruuden viimeisellä kauden päätöskilpailussa viimeisellä kierroksella hävinnyt Lewis Hamilton on välttänyt julkisuutta yli kuukauden. Seitsenkertaisen maailmanmestarin jatkoa F1-sarjassa on myös ehditty kyseenalaistamaan, jopa miehen oman tallipäällikön toimesta.

Mercedes-pomo Toto Wolff kommentoi Auto, Motor und Sportille, että Hamilton on edelleen todella pettynyt Abu Dhabin tapahtumiin. Mercedes sekä brittikuski ovat olleet todella suorapuheisia Michael Masin tavasta hoitaa kauden päätöskilpailun loppuhetket. Austraalialainen muovasi turva-autosääntöjä niin, että MM-kaksikko pystyisi lopulta ratkomaan mestaruuden radalla.

Tämä antoi selvän edun tuoreimmilla renkailla ajavalle Max Verstappenille. Lopulta hollantilainen ohitti Hamiltonin voittaessaan samalla maailmanmestaruuden.

– Hän on syvästi pettynyt, niin on myös koko tali, Wolff kommentoi Hamiltonin tilannetta.

– Rakastamme tätä lajia, sillä se on rehellistä taistelua. Sekuntikello ei koskaan valehtele. Mutta silloin, kun lajin peruspilareita muutetaan niin, että sekuntikellolla ei ole enää väliä, niin katoaa rakkaus siihen tekemiseen.

– Sen sulatteluun menee aikaa. En tiedä tulemmeko koskaan, Lewis varsinkaan hyväksymään tapahtunutta. Ainakin voimme FIA:n kanssa pyrkiä parempaan tulevaisuudessa.