Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottaksen aikakausi Mercedeksellä tuli päätökseen viime kaudella. Viiden saksalaistallissa vietetyn vuoden jälkeen 32-vuotias suuntaa kohti Sveitsiä työskentelmään Alfa Romeon kanssa.

Suomalaiskuljettaja valitsi tallinsa monivuotisen sopimustarjouksen takia. Lisäksi taustalla oli myös entinen yhteistyökumppani sekä Alfan tallipäällikkö Frederic Vasseur. Ranskalainen oli Bottaksen tallipäällikkö F3-sarjassa, kun suomalaiskuljettaja voitti sarjan mestaruuden.

Vasseur paljastaa, että heti ensimmäisessä neuvotteluissaan suomalaisen kanssa talli halusi tehdä selväksi, että Bottaksella olisi koko organisaation tuki suorittaa rauhassa seuraavat vuodet.

– Tilanne tulee olemaan hänelle erilainen. Hän on saanut urallaan vain vuoden -tai puolen vuoden sopimuksia. Meidän ensimmäinen tavoitteemme neuvotteluissa oli luoda hänelle vakautta, Vasseur aloitti Racing News 365 -sivuston haastattelussa.

– Sanoin hänelle, ”Valtteri, luotan sinuun sataprosenttisesti. Minä näen joka viikonloppu, mitä pystyt tekemään aika-ajoissa Lewis Hamiltonia vastaan, joka on lajin vaikein vertauskohta”.

– ”Minulle sinä olet se kuljettaja, jolle haluan tarjota tämän vakaan tilanteen. Odotan sinulta samaa tallille”.

Bottas sai tarjouksen myös uransa ensimmäiseltä tallilta, Williamsilta. Suomalainen liittyi kuitenkin mielummin Alfan projektiin.