Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas aloittaa uuden kappaleen urallaan vuonna 2022. Koko uransa Mercedeksen siiven alla ajanut suomalainen jättää organisaation taakseen kokonaan ja hyppää Alfa Romeon kelkkaan monivuotisella sopimuksella.

Suomalainen myöntää kuitenkin päätöksen olleen vaikea. HoukutusFerrarin voimanlähteestä sekä monivuotisesta sopimuksesta oli kuitenkin tarpeeksi vakuuttamaan 32-vuotiaan.

Suomalaisen toinen vaihtoehto oli palata uransa alkulähteille Williamsille. Kaksikon väliltä Bottas valitsi kuitenkin sveitsiläistallin.

– Realistisesti minulla oli kaksi vaihtoehtoa monivuotiseen sopimukseen. Ne olivat Alfa Romeo sekä Williams, Bottas kommentoi Beyond the grid -podcastissa.

– Yritin kerätä mahdollisimman paljon informaatiota molemmilta osapuolilta. Samalla yritin tietysti seurata myös omaa vaistoani ja päädyin lopulta tähän.

– Päätös ei ollut helppo. Williamsin kehitys on ollut nousujohteista viime aikoina, heidän tulevaisuutensa näyttää valoisalta. Minusta vain tuntui, että Alfa oli se oikea valinta minulle.

– Oli myös kiva siirtyä talliin ilman Mercedeksen voimanlähdettä, ilman mitään kytköksiä. Nyt pääsen kokeilemaan jotakin täysin uutta.