Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner toivoo, että viime kaudella toiseksi jäänyt Lewis Hamilton jatkaa uraansa myös ensi kaudella.

Hamilton jäi ilman mestaruutta ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2016. Brittikuljettaja oli kiinni historiallisessa kahdeksannessa mestaruudessa viimeisen kilpailun päätöskierrokselle asti. Kilpailunjohdon kiistelty päätös johti lopulta Max Verstappenin ohitukseen sekä hollantilaisen ensimmäiseen mestaruuteen.

Hamilton solmi kaksivuotisen sopimuksen vasta viime kesänä, mutta britin jatkosta ei ole varmuutta. Jopa Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kyseenalaistaa Hamiltonin halukkuutta jatkaa Abu Dhabin tapausten seurauksena.

Horner kuitenkin haluaa nähdä seitsenkertaisen maailmanmestarin Mercedeksen puikoissa myös ensi kaudella.

– Toivon, että Lewis on maisemissa myös ensi kaudella. Hän on edelleen loistava kuljettaja. Viime kaudella hän ja Max olivat ihan omassa luokassaan, Horner kommentoi PlanetF1-sivuston mukaan.

– Mutta päätös on lopulta hänen. Kyseessä on hänen uransa, joten hän tekee varmasti juuri niin, kuin hän itse haluaa. Se ei ole kenenkään muun asia.

Mercedes sekä Red Bull ovat vastanneet keskenään peräti 12:ta edellisestä mestaruudesta. Viimeisin kuski, joka ei voittanut mestaruutta kyseisten tallien riveissä oli Jenson Button vuonna 2009 Brawn GP:n puikoissa.