Red Bull -kuljettaja Sergio Perez sanoo olevansa iloinen pystyttyään auttamaan tallikaveri Max Verstappenia päätöskilpailussa, vaikkakaan ei mielellään ollut siinä asemassa.

MM-kärkikaksikon tehtyä omat varikkopysähdyksensä, jätettiin Perez pehmeällä rengasseoksella vielä pitkään radalle siihen saakka, että Lewis Hamilton ottaa meksikolaisen kiinni.

Monet odottivat varmasti brittikuljettajan painelevan helposti maisemaan tuoreemmilla renkaillaan, mutta meksikolainen ei myynytkään nahkaansa helpolla. Sen lisäksi Perez onnistui Red Bullin kannalta upeasti hidastelemaan Hamiltonia, jolloin Verstappen kuroi hetkessä noin kahdeksan sekunnin välimatkan kiinni.

Perez sanoi olleensa iloinen pystyttyään pelaamaan peliä tiiminsä hyväksi. Samaan hengenvetoon meksikolainen totesi, ettei halunnut vaikuttaa liikaa MM-taiston lopputulemaan.

– Se oli kriittistä siinä vaiheessa kisaa, koska tiesin Lewiksella olevan kisa aikalailla hallussaan. Hänellä oli virtuaalisen turva-auton ikkunatkin auki, joten hän olisi pystynyt tekemään mitä tahansa siinä vaiheessa, kertasi Perez tilannetta Autosportille.

– Samaan aikaan minä olin todella vanhoilla renkailla, mutta se toimi hyvin. Loppupeleissä olen vain iloinen, että autoin Maxia sekä tiimiä.

– Se oli vaikea paikka, koska samaan aikaan et halua vaikuttaa liikaa kuljettajien mestaruuteen. Mutta mielestäni tiimi nousee aina kaiken yläpuolelle, jutteli meksikolainen.

Pereziltä kysyttiin, että kävikö hänellä mielessä aggressiivisen puolustamisen päättyvän mahdollisesti osumaan Hamiltonin kanssa.

– Kyllä. Mutta oletetusti olin tilanteessa, jossa minulla ei ollut mitään hävittävää. Se ei ole sellainen paikka, jossa haluat olla, mutta samaan aikaan laitan aina tiimini kaiken yläpuolelle, jatkoi Perez.

Perezin oma kilpailu päättyi lopulta keskeytykseen turva-auton takana kolme kierrosta ennen maalia, sillä talli alkoi pelkäämään Hondan myllyn laukeamista. Se olisi pahimmassa tapauksessa saattanut johtaa siihen, että meksikolaisen auto jää pahaan paikkaan, jonka johdosta turva-auto olisi ollut loppuun asti radalla.

Verstappen kehui tallitoverinsa temppua jo kilpailun aikana tiimiradiossa, kutsuen häntä legendaksi. Perez kuittasi tallikaverilleen takaisin kilpailun jälkeen.

– Noh..hän on legenda nyt, sillä hän on maailmanmestari, sanoi Perez.