Nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel joutui uuden haasteen eteen viime kaudella saksalaisen vaihdettua Ferrarilta Aston Martinille. Kausi ei mennyt toiveiden mukaisesti, vaikka saksalainen jatkoikin huimaa palkintosijaputkeaan. Vettel on yltänyt korokkeelle nyt jokaisella kaudella vuodesta 2008 lähtien.

Vettel on puhunut avoimesti halustaan voittaa. 34-vuotiasta ei kiinnosta kituutella F1-sarjan keskikastissa vain paisuttaakseen pankkitiliään. Saksalaisen mukaan hänen sisällään palaa vielä liekki kilpailemista kohden. Lopettamisajatus ei ole silti välttänyt Vettelin ajatuksia.

– Itseltä tulee usein kysyttyä tiettyjä kysymyksiä. Valehtelisin, jos en myöntäisi noiden ajatuksien käyneen ajatuksissani silloin tällöin, Vettel kommentoi lopettamiseen liittyen The Sports Rush -julkaisulle

– En kuitenkaan aja vain lähettääkseni tietynlaisia viestejä. En olisi silloin rehellinen itselleni. Jos ajaisin ilman motivaatiota paisuttaakseni vain pankkitiliäni, niin pettäisin jokaisen minun jälkeeni tulevan F1-sukupolven.

– Voin keskittyä muihin asioihin Formuloiden jälkeen. Nyt sisälläni palaa kuitenkin vielä liekki kilpailemista kohden.