Red Bull -kuljettaja Max Verstappen lähtee historian ensimmäisestä Saudi-Arabian GP:stä yhteensä 15 sekuntia rangaistussakkoja niskassaan. Verstappen todettiin syylliseksi radalta poistumiseen hyödyn saamiseksi sekä Lewis Hamiltonin peräänajon aiheuttajaksi äkkijarrutuksella.

Red Bull -päällikkö Christian Horner ei yllättäen ollut samaa mieltä tuomariston kanssa sunnuntai-illan tapahtumista.

– Mielestäni meitä on kohdeltu väärin tänään. Saimme viiden sekunnin aikasakon ja sitten meidän peräämme ajettiin. Max on selittänyt tuomaristolle, miten hän vain yritti antaa paikkaa takaisin, Horner kommentoi Sky Sportsille.

– Kerroimme kilpailunjohdolle, että aiomme antaa sijoituksen takaisin Hamiltonille. Max nosti jalkaa kaasulta, mutta Lewis taisi tehdä samoin. En tiedä yrittikö hän pelleillä DRS-viivan kanssa, mutta me teimme aikeemme selväksi.

– Väittelimme Michaelin (Masi, kilpailujohtaja) kanssa tilanteesta. Hän olisi vienyt tilanteen tuomaristolle, jos emme antaisi paikkaa takaisin. Joten teimme niin.

Hornerin mukaan Verstappenin auto sai rutkasti vahinkoa yhteentörmäyksessä Hamiltonin kanssa.

– Hän sai ison kolauksen diffuuseriin, kun Lewis ajoi häntä perään. Saimme siitä paljon vahinkoa. Todella raivostuttavaa.