Päätös: Max Verstappenille jo toinen rangaistus Saudi-Arabiassa – hollantilainen todettiin syylliseksi yhteentörmäykseen Hamiltonin kanssa

© Kuva: Getty Images

FIA on langettanut Max Verstappenille 10 sekunnin aikasakon kolaristaan Lewis Hamiltonin kanssa Saudi-Arabian osakilpailussa. Hollantilainen sai siis yhteens 15 sekuntia rangaistuksia kilpailun loppuaikaansa. Lisäksi Verstappen saa tililleen kaksi rangaistuspistettä. Hänen määränsä on nyt seitsemän.

Aikasakko ei kuitenkaan muuta kilpailun lopputulosta, joten Verstappen pitää toisen sijansa. Hollantilainen todettiin syylliseksi Hamiltonin peräänajoon kilpailun loppupuolella. Verstappenia ohjeistettiin päästämään Hamilton ohitse laittoman ohituksen jälkeen.

Kommunikaation puute johti kuitenkin siihen, että Hamilton ei ohittanut RB-kuljettajaa. Verstappen jarrutti äkillisesti, joka johti peräänajoon Hamiltonin toimesta. Tuomariston mielestä Verstappenin temppu oli syy osumaan. Tuomariston saaman datan perusteella Verstappen jarrutti äkillisesti 2,4g:n voimalla.

Mestaruus ratkaistaan kauden viimeisessä kilpailussa Abu Dhabissa. Kuljettajat lähtevät kisaan tasapisteistä.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.