Ferrari-kuljettaja Carlos Sainzille kaavaillaan jatkosopimuksen tekoa jo F1-sarjan talvitauon aikana, kertoo tallipäällikkö Mattia Binotto.

Sainz liittyi täksi kaudeksi Ferrarille Sebastian Vettelin tilalle ja debyyttikausi Maranellon punaisissa oli erittäin onnistunut.

Espanjalainen oli tasainen suorittaja läpi kauden, ajaen kaikki 22 kilpailua ruutulipulle saakka, joista 20 kertaa kymmenen parhaan joukkoon. Sainzin kauden huippuhetkiin lukeutui Monacon, Unkarin, Venäjän sekä Abu Dhabin kilpailut, joissa hän ylsi palkintopallille saakka.

Tämän lisäksi Sainz nappasi kauden päätteeksi kovan päänahan, kun tallikaveri Charles Leclerc jäi MM-pisteissä taakse. 27-vuotiaan nykyinen sopimus kattaa vielä ensi kauden, mutta pidempää siivua on luvassa.

– Keskustelemme Carloksen kanssa talven aikana hänen sopimusjatkostaan, sanoi Binotto GPfansin mukaan.

– Hän teki kertakaikkisen hyvää työtä kauden aikana. Olen todella iloinen tavasta, jolla hän on sopeutunut tiimiin ja siihen, kuinka hän suoriutui radalla, kehui tallipomo.

Binotto ei antanut tarkempaa aikataulua mahdollisesta jatkosopimuksen julkaisusta tai sopimuksen pituudesta, mutta uutisia lienee luvassa talven aikana. Tallin toisen kuljettajan, Leclercin pitkä sopimus ulottuu aina kauden 2024 loppuun saakka.