Abu Dhabin GP:n jälkipuinti ei mennyt sarjan toivomalla tavalla. Sen sijaan, että F1-kansa juhlisi Max Verstappenin mestaruutta, on huomio kääntynyt kilpailunjohdon sääntömuovauksiin loppuhuipennuksen viimeisillä kierroksilla.

Myös kuljettajat ovat kyseenalaistaneet Michael Masin toimintaa turva-auton kanssa. Georger Russell raivosi tilanteesta sosiaalisessa mediassa. McLaren-kuljettaja Lando Norris kommentoi medialle kilpailun jälkeen, että kyseinen päätös tehtiin puhtaasti televisioviihteen takia.

– En edes tiennyt aluksi, että vain Maxin edessä olevat autot saivat mennä omalle paikalleen. He halusivat tehdä siitä TV-viihdettä. Se, että oliko se reilua on vaikea todeta, Norris kommentoi RaceFansille.

– Mutta meille sanottiin, että he (kilpailujohto) ei anna meidän ohittaa johtavia autoja. Sitten yhtäkkiä he päättävät tehdä viimeisestä kierroksesta tuollaisen tapahtuman. Olen hieman yllättynyt siitä.

Norris itse ylitti ruutulipun sijalla seitsemän. Britti kärsi rengasrikon juuri ennen loppua, joka pudotti hänet taaksepäin.