Mercedes-pomo kiistää äärimmäisen riskin taktiikan: ”Jos teemme sen, jotain on mennyt pieleen”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen ratatoimintojen insinöörijohtaja Andrew Shovlin kiistää huhut, joiden mukaan Mercedes olisi vaihtamassa kauden päätöskilpailuun Lewis Hamiltonille uuden moottorin.

Mercedes on ollut loppukauden aikana moottoritehossa selkeästi Hondan edellä, mikä on nostanut Hamiltonin tasapisteisiin Max Verstappenin kanssa.

Täysin uusi polttomoottori tuo aina merkittävästi vauhtia autoon. Tämä nähtiin Brasiliassa, jossa tuoreella moottorilla ajaneen Hamiltonin vauhti oli täysin ylivoimaista muihin verrattuna.

Uusi moottori Abu Dhabin GP:hen tiputtaisi Hamiltonia viisi ruutua. Vaikka se toisi mahdollisesti ylivoimaisen vauhdin radalla, ei Shovlinin mukaan Mercedes ole ottamassa riskiä.

– Se ei ole meidän suunnitelmamme, Shovlin kuittasi Sky Sportsille.

– Jos teemme sen, jotain on mennyt pieleen. Tekisimme vain niin, jos meille tulisi iso ongelma. Silloinkaan se ei olisi välttämättä vaihtoehto A, Shovlin jatkoi.

Shovlin viittasi tällä luultavasti siihen, että Mercedes käyttäisi mahdollisen moottoriongelman hetkellä vanhaa moottoria. Hamiltonin autoon vaihdettiin Brasilian jälkeen Qatarin GP:hen vanhempi moottori. Saudi-Arabiassa viime viikonloppuna brittikuski ajoi Brasiliassa käyttämällään moottorilla.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.