Seitsenkertainen F1-mestari sekä aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä Lewis Hamilton on ollut totaalisessa mediahiljaisuudessa jo yli kaksi viikkoa. Lähes päivittäin normaalisti sosiaalisia kanaviaan päivittävä Hamilton ei ole julkaissut uutta päivitystä sitten Abu Dhabin GP:n aika-ajojen.

Hamilton sekä Mercedes kokevat joutuneensa vääryyden kohteeksi kauden päättäneessä osakilpailussa. Mestaruus oli jo britin takataskussa ennen viime hetken turva-autoa, jonka aikana kilpailunjohto tulkitsi sääntökirjaa poikkeavalla tavalla. Kahden protestin jälkeen talli kuitenkin hyväksyi Max Verstappenin mestaruuden.

Tallipäällikkö Toto Wolff selitti Hamiltonin hiljaisuutta suorapuheisesti.

– Olemme kaikki tunteiden vallassa tällä hetkellä, varsinkin Lewis. Hän oli ajamassa selvästi mestaruuteen ennen viimeistä kierrosta, mutta sitten se yhtäkkiä vietiin häneltä, Wolff kommentoi PlanetF1-sivustolle.

– Sitä menettää uskonsa nopeasti, kun et edes ymmättä miten näin tapahtui. Hänen hiljaisuutensa kertoo sanattomuudesta tämän hetken tilanteeseen.

Wolff on jopa kyseenalaistanut Hamiltonin jatkon kuninkuusluokassa tämän kauden jälkeen. Hamilton itse ei ole puhunut uransa lopettamisesta, mutta talli tai kuljettaja eivät ole selventäneet tilannetta virallisesti.