Lewis Hamilton Saudi-Arabian historian ensimmäisen harjoituksen nopein – Valtteri Bottakselta kovasanainen ylistys uutta rataa kohtaan: ”V*tun siistiä”

© Kuva: Getty Images

Saudi-Arabian historian ensimmäinen harjoitussessio on saatu päätökseen. Iltapäivän nopein kuljettaja oli Mercedeksen Lewis Hamilton (1:29.786). Brittikuljettaja peittosi MM-kilpailija Max Verstappenin noin kuuden sadasosan turvin.

Upouusi katurata sai positiivista palautetta kolmanneksi ajaneelta Valtteri Bottakselta. Kolmanneksi nopeimman ajan kellottanut suomalainen tykästyi vaativaan betonilabyrinttiin välittömästi.

– Tämä rata on ihan v*tun siisti, Bottas raportoi tallilleen session aikana. Bottas jäi tallikaveristaan reilu kaksi kymmenystä.

Yhtäkään kolaria sessiossa ei nähty. Kuljettajat olivat selvästikkin tehneet kotiläksynsä, vaikka ajat ennakoiduista kärkiajoista jäivätkin hieman uupumaan. Uuden radan pinta parani odotetusti jatkuvasti.

Ongelmilta ei kuitenkaan vältytty. Radan pimeät kulmat sekä kapeus aiheuttivat paljon keskeytettyjä kierroksia ruuhkan takia. Kisainsinöörien tulee olla erittäin tarkkana varoitusten kanssa, jotta vaarallisilta tilanteilta vältytään.

Kärkikolmikon taakse asettuivat Pierre Gasly, Antoniio Giovinazzi, Ferrarit, Daniel Ricciardo, Fernando Alonso sekä Sebastian Vettel. Kimi Räikkönen oli lopulta 16, puolitoista sekuntia kärkeä perässä.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.