Pitkän ja upean uransa tulevana viikonloppuna päättävää Kimi Räikköstä on muistettu ja tullaan varmasti muistamaan monessa yhteydessä pitkin kuluvaa viikkoa. Yksi heistä on Räikkösen entinen työnantaja Ferrari.

Jäämiehen ensimmäinen stintti Ferrarilla kattoi vuodet 2007-09, jonka jälkeen suomalainen kulki rallipolkujen ja Lotus-tallin kautta takaisin Maranelloon kausiksi 2014-18. Ferrari muisti Räikköstä ja heidän yhteisiä huippuhetkiään sosiaalisen median kanavillaan tiistaina.

Jos twiitti ei näy, näet sen tästä.

Räikkönen voitti maailmamestaruuden nimenomaan Ferrarilla ensimmäisellä kaudellaan punaisissa haalareissa vuonna 2007. Jäämies on edelleen italialaistallin viimeisin maailmanmestari.

Juurikin tuo kauden 2007 Brasilian GP oli ikimuistoinen monella tapaa. Moni ei uskonut suomalaisen mahdollisuuksiin nousta vielä maailmanmestariksi saakka, sillä takamatka MM-pisteissä oli ennen kahta viimeistä kisaa 17 pisteen suuruinen. Nykyisellä pistejärjestelmällä se vastaisi 42,5 pistettä.

Jos twiitti ei näy, näet sen tästä. Artikkeli jatkuu.

Räikkösellä tulee olemaan ikuisesti paikka intohimoisten Ferrari-fanien sydämessä, eikä statistiikan osalta ainakaan suomalaisella ole mitään hävettävää Ferrari-stinttiensä osalta.

Räikkönen kesytti Maranellon korskia oria yhteensä 151:n osakilpailun verran. Näissä suomalainen saavutti kymmenen voittoa, seitsemän paalupaikkaa, 23 kilpailun nopeinta kierrosta, hurjat 52 palkintopallipaikkaa sekä yhteensä 1080 MM-pistettä.

Kolmatta kauttaan Alfa Romeolla kurvaileva Räikkönen osallistuu tulevana viikonloppuna mittavan uransa viimeiseen osakilpailuun.

Jos twiitti ei näy, näet sen tästä.