Brasilian GP:n puolustussaaga on viimein saatu päätökseen. Kansainvälinen autoliitto FIA on hylännyt Mercedeksen tutkintapyynnön Max Verstappenin puolustamiseen liittyen. MM-johtomies joutui puolustaessaan ajattamaan itsensä sekä Lewis Hamiltonin radalta Brasilian radan nelosmutkassa.

Tuomaristo ei nähnyt hollantilaisen puolustamista tutkinnan arvoisena Interlagosissa. Myöhemmin kuitenkin paljastui, että tuomaristolla oli käytössään vain TV-lähetyksessä nähdyt kuvakulmat. Verstappenin eteenpäin suunnattu autokamera ei siis ollut käytössä, mikä olisi osoittanut yrittikö hollantilainen edes pysyä radalla puolustaessaan.

Mercedes pyysi FIA:lta uutta tutkintaa kyseisen kuvakulman löytyessä. Uusi tutkinta vaatisi sen, että uutta todistusaineistoa olisi ilmennyt tapauksen jälkeen. FIA noteerasi todisusaineiston, mutta julisti sen lopulta merkityksettömäksi tapaukseen liittyen.

Lisäksi säännöistä löytyi porsaanreikä, mitä Red Bull hyödynsi. Koska tapaus ei Brasiliassa edennyt edes tutkintaan, niin ei Mercedeksellä ollut lopulta mitään haastettavaa.