Viimeistä kauttaan Mercedeksellä ajava Valtteri Bottas ei ole onnistunut tasaisessa mestaruushaastossa viiden kärkitallissa vietetyn vuoden aikana. Suomalaiskuljettaja on väläytellyt huippusuorituksilla, mutta piste-ero tallikaveri Hamiltoniin on lopulta ollut liikaa mestaruudesta haaveilemiseen.

Suomalaiskuljettaja puhui avoimesti ratkaisevasta erosta tallikaveriinsa. Bottaksen mukaan häneltä on puuttunut tasaisuutta, jota seitsenkertaiselta mestarilta puolestaan löytyy.

– Totta puhuen minulla oli joitain kausia, jolloin aloitin todella vahvasti. Sitten jossain tilanteessa kohdalleni osui epäonnea tai ajoin vain huonoja kisoja, Bottas myönsi Beyond th Grid -podcastissa.

– Lewis piti oman tasonsa yllä jatkuvasti. Piste-eron kasvaessa talli rupeaa keskittymään luonnollisesti siihen autoon, joka tulee voittamaan mestaruuden.

– Suurin eromme on tasaisuus. Lewis pystyi takomaan huippusuorituksia jatkuvasti, eikä hänellä koskaan oikeastaan ole huonoa viikonloppua. Hän jatkaa samalla tasolla olosuhteista huolimatta.

– Kun hän hyppää autoon, niin voi olla varma, että häneltä näkee huippusuorituksen.