Loistosuorituksen lauantain aika-ajoissa esittänyt Mercedes joutuu ison urakan eteen Meksikossa. Vaikka hopeanuolet onnistuivatkin valtaamaan eturivin, on Red Bull silti datan perusteella piirun verran saksalaistallia nopeampi.

Hankaluuksia tuo myös Meksiko Cityn radan pitkä pääsuora. Kuljettajat ovat verranneet pitkää kiihdytystä pahamaineiseen Sotshin pääsuoraan. Paalumiestä jahtaavat kuljettajat saavat huiman vetoavun ensimmäiseen mutkaan tultaessa. Kuskit ovat kuitenkin huomioineet, että etu ei ole yhtä suuri kuin Venäjällä.

Valtteri Bottas sekä Lewis Hamilton ovat molemmat peräänkuuluttaneet sitä, että kaksikon tulee toimia yhdessä, jotta toisesta rivistä starttaavat Red Bull -kuskit pysyvät takana. Todennäköisin strategia on se, että Bottas antaa tarpeeksi vetoapua brittikuljettajalle, jotta Max Verstappen ei pysty nousemaan MM-kilpailijansa eteen.

– Suorat ovat lähes yhtä pitkiä, mutta vetoapu ei ole yhtä suuressa roolissa. Se antaa joka tapauksessa suuren edun, joten minun ja Valtterin täytyy toimia tiiminä, jotta onnistumme lähdössä, Hamilton kommentoi Gp.Fans-sivuston mukaan.

– Niin kuin Lewis sanoi, vetoapua ei ole niin paljon kuin Sotshissa, mutta tarvitsemme molemmat loistavat lähdöt. Jos häviämme lähdössä yhtään takaa tuleville, olemme alakynnessä, Bottas komppasi.