McLarenin Lando Norris ei ollut tyytyväinen tuomariston uuteen linjaan jättää Red Bullin Max Verstappen ilman rangaistusta Brasilian GP:ssä. Norris itse joutui tulilinjalle aiemmin tällä kaudella vastaavanlaisesta tempusta.

Brasiliassa Verstappen esti Mercedeksen Lewis Hamiltonin ohituksen ajattamalla tämän pitkäksi mutkassa ja radalta ulos. Norris itse sai aiemmin tällä kaudella samanlaisesta tilanteesta tuomaristolta rangaistuksen Red Bull Ringillä Itävallassa, kun hän ajatti Red Bullin Sergio Perezin pitkäksi.

– Asiat, jotka nyt ovat tulleet ilmi, osoittavat, että minun ei olisi pitänyt saada rangaistusta, Norris sanoi tuomarilinjasta Motorsportin mukaan.

– Tuntuu, että sillä on vaikutusta, että millainen pinta radan ulkopuolella. Onko siellä soraa vai asfalttia, sillä on vaikutusta, mikä ei ole reilua mielestäni, Norris jatkoi.

Norrisin tapauksessa Itävallassa Perez ajautui soralle, kun taas Brasiliassa Hamilton pääsi jatkamaan kisaa sujuvasti asfalttipintaiselta ulosajoalueelta.

FIA on vakuuttanut, että kuljettajan rikkeen seurauksilla ei ole vaikutusta siihen tuleeko rangaistusta. Norris ei kuitenkaan suostu tätä selitystä uskomaan, vaan pitää rangaistuksen syynä kilpakumppanille aiheutettua isompaa negatiivista vaikutusta.

– Se on ainoa asia, mikä siinä tilanteessa oli eri tavalla. Emme edes osuneet, joten siinä ei ollut mitään perustetta rangaistukselle.