Red Bullin ongelmat ”lepattavan” takasiiven kanssa jatkuvat – nämä tekijät aiheuttavat eriskummallisen vian

© Kuva: Getty Images

Mestaruudesta taisteleva Red Bull on törmännyt viime viikonloppuina toistuvaan vikaan, joka on osunut myös katsojien silmiin. Tallin kilpureiden avatta takasiipi, eli DRS-järjestelmä pettää auton saavuttaessa huimia nopeuksia ja saa takasiiven avattavan osan ”lepattamaan”.

Eilen toisessa harjoituksessa kyseinen ilmiö nähtiin Sergio Perezin suorituksen aikana. Ongelma ei ole pieni, sillä RB on joutunut korjailemaan ilmiöstä aiheutuneita säröjä takasiivekkeihinsä useasti viime viikonloppuina.

Vika on todennäköisesti kahden tekijän summa. Ensimmäinen selitys on simppeli. Uuden kulukaton astuessa voimaan, tallit joutuvat käyttämään valmistamiaan osia pidempään, joten vika voi hyvinkin johtua puhtaasti kulumasta.

Toinen syy liityy F1-sarjan poikkeukselliseen sääntöön tälle kaudelle. Suuri osa auton kehityksestä on jäädytetty kaudelle 2021. Tallit ovat joutuneet käyttämään poletteja saadakseen muuttaa suunnitteluaan kilpurissaan. DRS-järjestelmä oli yksi jäädytetyistä osista, eikä Red Bull päättänyt keskittyä siihen talven kehityksensä aikana.

Talli on myös yrittänyt säätää kuljettajiensa siivekeasetuksia lisätäkseen suoranopeutta. Kun tämä lisätään viime vuoden kehityspuutteiden päälle, niin voi se olla selitys Red Bullin autossa toistuvalle vialle.

Mercedes-päällikkö Toto Wolff on ollut närkäs siitä, miten energiajuomajätti on saanut korjata takasiipeään parc ferme -säännön ollessa voimassa. Tuomaristo ei ole kuitenkaan puuttunut tilanteeseen.

Jos twiitti ei näy, voit katsooa sen täältä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.