Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kertoo heidän tiiminsä seuraavan tarkasti pahimman kilpailijansa autoja Qatarin GP-viikonlopun aikana.

Epäilykset heräsivät Brasilian GP:ssä Mercedeksen hurjasta suoravauhdista sekä sosiaalisessa mediassa levinneestä videosta. Videolla näyttää siltä kuin Lewis Hamiltonin ratti liikkuisi samaan tyyliin edestakaisin kuin viime kaudella, jolloin Mercedes käytti kohua herättänyttä DAS-systeemiä.

Mercedes kuittasi tämän kertomalla, että kyseessä voi olla yksinkertaisesti osien kulumaa tai optista harhaa.

– Seuraamme tilannetta ja riippuu siitä, mitä tapahtuu tänä viikonloppuna sekä mitä me näemme, sanoo Horner GPblogin mukaan.

– Se on entistä olennaisempi asia tulevienkin ratojen kannalta, viittaa tallipomo mahdollisesti DAS-järjestelmän kaltaiseen keksintöön.

DAS:lla kuljettaja pystyi vielä viime kaudella rattia edestakaisin liikuttelemalla muuttamaan eturenkaiden aurauskulmia. Sen avulla renkaisiin saatiin helpommin optimaalinen lämpötila ja järjestelmä toi myös lisää suoranopeutta. DAS-järjestelmän käyttö kiellettiin täksi kaudeksi.

Horner kertoi, että he päättivät Brasilian GP:n jälkeen olla protestoimatta näkemäänsä, mutta jatkavat Mercedes-autojen tarkkaa tutkailua Qatarissa. Britti ei poissulje protestien tekemistä jatkossa.

– Mercedes on antanut runsaasti huomiota meidän autollemme pitkin kautta ja me teemme samoin. Haluamme painottaa sitä, että kaikki pelaavat samoilla säännöillä, jatkaa Horner.

Red Bullin leirissä on herättänyt epäilyksiä myös Mercedeksen takasiipi. Energiajuomajätti epäilee kilpailijan keksineen jonkin tavan tuottaa takasiivelle vähemmän ilmanvastusta, sillä he ovat menneet suorilla kovaa myös ilman avattavaa takasiipeä.

– Siihen on erityiset säännöt. Bakussa määrätyillä direktiiveillä oli myös materiaalisia vaikutuksia. Tämä on jotain vieläkin kehittyneempää, sillä tapa jolla se toimii on piilotettu, sanoo Red Bull -päällikkö.

– Se on kameralle hankalampaa huomata. Voit nähdä suoravauhdin Unkarista asti ja kahdessa edellisessä osakilpailussa se on kasvanut merkittävästi.