Tuomaritoiminta on ollut puheenaihe numero yksi Brasilian GP:n viikonloppuna. Tuomaristo langetti oikean tuomion hylätessään Lewis Hamiltonin perjantain aika-ajosta takasiipirikkeen takia. Ongelma oli siinä, kuinka kauan päätösken julkistamisessa meni.

Poru jatkui myö sunnuntain kilpailussa. Todella aggressiivisesti johtoaan puolustanut Max Verstappen ajatutti Hamiltonin puhtaasti pois radalta, eikä joutunut lopulta edes tutkintaan. Mielenkiintoisesti kamerakulma Verstappenin ohjaamosta puuttuu vieläkin.

Red Bull -päällikkö Christian Horner ei ymmärrä kohua kuljettajansa ajamisen ympärillä. Hänen mielestään Verstappenin ajaminen oli kovaa, mutta rehtiä.

– Siinä tilanteessa kaksi kaveria ajoi kovaa. Max ajoi syvälle ulkoreunaan ja molemmat joutuivat leveäksi. Olisi ollut todella rajua rangaista tuosta, Horner kommentoi Sky Sportsille.

– Jos tilanne olisi ollut toisinpäin, niin olisin antanut urheilujohtajani valittaa siitä, mutta en olisi odottanut rangaistusta.

– Mistä häntä olisi pitänyt rangaista? Tapauksessa ei tapahtunut mitään kontaktia, eikä kumpikaan saanut pysyvää hyötyä. Se oli kovaa kilpailua ja tuomarit tekivät oikean ratkaisun.

Verstappenin sekä Hamiltonin välinen ero kaventui 14 pisteeseen. Kuluvaa F1-kautta on jäljellä kolme osakilpailua.