Eriskummallinen F1-kausi 2020 oli saamassa hurjan käänteen vuoden loppupuolella. Viime kaudella mestaruuden jo Sakhirissa varmistanut Lewis Hamilton sairastui koronavirukseen kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa.

Hänen paikkansa otti Williams-kuski, sekä ensi kaudella hopeanuolien riveissä kurvaileva George Russell. Brittikuljettaja kärsi epäonnesta ja oli kilpailussa lopulta kahdeksas.

Hamiltonin korvaajaksi oli tyrkyllä kuitenkin myös muita kuljettajia. Mercedeksen varakuski Stoffel Vandoornea harkittiin, kuten myös Esteban Gutierrezia. Nyt tallin vuoden 2016 maailmanmestari Nico Rosberg paljastaa, että hän myös harkitsi paluuta kilpurin rattiin.

Roberg jätti kuninkuusluokan mestaruutensa jälkeen. Saksalaiskuski kertoi Jenson Buttonin YouTube-kanavalla harkinneensa paluuta, mutta Rosberg ei ollut tarpeeksi hyvässä fyysisessä kunnossa hyppäämään mukaan F1-kisaviikonloppuun.

– Harkitsin todella puhelimeni nostamista ja heille (Mercedekselle) soittamista, Rosberg aloitti.

– Mutta fyysisesti en olisi pystynyt siihen, en mitenkään. Olisin kestänyt maksimissaan kaksi kierrosta. Käteni olisivat muuttuneet kiveksi, enkä olisi saanut autoa käännettyä. Niskastani puhumattakaan. Pääni olisi pudonnut jalkoihini jarruttaessa.

– Jos saisin mahdollisuuden testata Valtterin auto Bahrainissa suostuisin heti. Mutta kilpaileminen? Ei kiitos, olen tyytyväinen toiseen elämääni, Rosberg naurahti.