MM-taistossa tiukasti mukana oleva Lewis Hamilton saa Brasilian osakilpailuun viiden lähtöruudun rangaistuksen. Brittikuljettajalle otettiin käyttöön kauden viides polttomoottori. Kauden aikana sallittu määrä on kolme.

Mercedeksen kone on yskinyt pahasti kauden jälkimmäisellä puoliskolla. Ongelmat ovat näkyneet erityisesti Valtteri Bottaksen kilpurissa. Suomalainen on joutunut vaihtamaan useita osia viime kilpailuissa.

Hamiltonin kohdalla vaihto johtui moottorin äkillisestä tehonmenetyksestä. Saksalaistalli ei tiedä, mistä vika johtui, joten turvallisempaa oli vaihtaa moottori.

– Nyt uskomme, että voimme napata enemmän pisteitä. Moottorin kuluma vähensi nopeuttamme ja se olisi vain pahentunut kauden edetessä, Mercedes-pomo Toto Wolff kommentoi Sky Sportsille.

– Hänellä on käytössä kaksi moottoria nyt. En usko, että joudumme ottamaan enää uutta. Harkitsimme moottorivauhtia Saudi Arabiassa, mutta silloin tehoa olisi kadonnut jo liikaa. Simulaatioidemme mukaan tämä oli paras paikka tehdä vaihdos.

Wolff uskoo, että Hamiltonilla on mahdollisuus yltää palkintopallille Interlagosissa. Hallitseva mestari on tällä hetkellä 19 pistettä MM-kärki Max Verstappenia perässä.