Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kritisoi tuomaristoa ja kilpailun johtoa avoimesti useaan otteeseen Brasilian GP-viikonlopun aikana.

Itävaltalaisen viikonloppuun mahtui erittäin laajoja eri tunneskaaloja, joista päällimmäisenä nousee mieleen iloa, vihaa ja turhautumista.

Tunteiden vuoristorataan hypännyt Mercedes-pomo oli kiukkuinen vielä kilpailun jälkeenkin, vaikka Brasilian GP lopulta päättyikin hänen kuljettajansa Lewis Hamiltonin voittoon. Eniten harmaita hiuksia aiheutti kilpailijaleirin Max Verstappenin ajaminen brittitähteä vastaan.

MM-kärkikaksikon taistellessa kärkipaikasta nähtiin hurja tilanne, jossa Hamilton vaikutti jo pääsevän hollantilaisesta ohi, mutta Red Bull -kuljettaja syöksähtikin vielä sisäpuolelle, eikä saanut pidettyä autoaan viivojen välissä. Tämän seurauksena molemmat ajautuivat ulos radalta ja Hamilton joutui tekemään pikaisen väistöliikkeen välttääkseen osuman.

– Se oli väärin tehty Maxilta, joka meni yli rajojen. Hänen täytyi tehdä se puolustaakseen, mutta Lewis ajoi vielä mahtavammin välttääkseen osuman, sanoi Wolff Ranskan Canal Plussalle.

TV-kuviin saatiin paljon puhuva reaktio, kun Wolff tuuletti erittäin ärhäkkäästi lopulta onnistuneen ohituksen tehneen Hamiltonin suoritusta. Itävaltalainen huudahti kovaan ääneen ja välitti jonkinlaisen viestin kohti kameroita.

– Reaktioni oli suunnattu kilpailunjohtaja Michael Masille. Maxin olisi pitänyt saada ainakin viiden sekunnin aikasakko siitä ja todennäköisesti hän tiesi sen itsekin, jatkaa Wolff.

– Se oli jäävuoren huippu, joka vain lakaistiin maton alle. Se on yksinkertaisesti vain naurettavaa, meuhkasi itävaltalainen.