Valtteri Bottaksen Meksikon osakilpailu jäi lopulta todella vaisuksi. Loistavan aika-ajon jälkeen suomalaiskuski pyörähti kilpailussa ensimmäisessä mutkassa ja putosi lopulta pois pisteiltä. Tämän lisäksi suomalaisen varikkopysähdys oli jälleen toivottua heikompi.

Bottaksen toinen pysähdys kesti lopulta lähes 12 sekuntia. Mekaanikot eivät saaneet vasenta etupyörää irti, joten suomalainen vietti varikkoruudussa usean sekunnin ylimääräistä.

Mercedeksen strategiapäällikkö James Vowlesin mukaan talli ei ole vieläkään täysin perillä, miksi Bottaksen pysähdys lässähti. Päätelmät on kuitenin tehty eikä rengasta vaihtanut mekaanikkokaan selvinnyt tilanteesta lopulta vammoitta.

– Meillä ei ole vielä kaikki täysin kirkasta siihen liittyen, miksi pysähdys meni niin. Oletamme kuitenkin, että pyörä jäi kiinni akseliin, Vowles aloitti Mercedeksen YouTube-kanavalla.

– Valtterin tullessa sisään pulttipyssymies teki kaiken oikein. Pyörä ei kuitenkaan irronnut kaikesta yrittämisestä huolimatta. Tässä vaiheessa mutteri kiinnitetään uudellen ja tehdään prosessi uudestaan. Tämäkään ei kuitenkaan auttanut.

– Lopulta pulttipyssyä hoitanut mekaanikko nappasi renkaasta kiinni ja repi sen irti. Hän poltti samalla kätensä, joten kyseessä oli rohkea liike.

Bottas olisi loikannut McLarenin Daniel Ricciardon yläpuolelle pysähdyksen onnistuessa. Lopulta näin ei käynyt, vaan suomalainen jäi pisteittä sijalle 15.