Mercedeksen kohuttu takasiipi läpäisi FIA:n uuden tutkimuksen selvästi – Red Bullin protesti ei tule tapahtumaan?

Mercedeksen viime kilpailuissa kohuttu takasiipi läpäisi FIA:n järjestämän uuden testin Qatarin kisaviikonloppuna. Kilpailija Red Bull oli nostanut esiin epäilyksiä, joiden mukaan saksalaistallin takasiipi taipuisi enemmän, mitä sääntökirja sallii, antaen tallin autoille epäreilun edun suoranopeudessa.

FIA reagoi energiajuomatallin valitukseen ja päätti testauttaa jokaisen takasiiven Qatarin GP:n aika-ajojen jälkeen. Auto, Motor und Sport -julkaisun mukaan lähde saksalaistallin sisältä paljastaa, että takasiipi oli ”kova kuin kivi”.

– Siipemme oli kova kuin kivi. Siihen olisi voinut kiinnittää 100 kiloa painoa, eikä se olisi liikkunut mihinkään. Ehkä Red Bull vaatii, että ensi kerralla siihen kiinnitetään 105 kiloa, nimetön lähde kommentoi saksalaisjulkaisulle.

Testissä takasiipeen kiinnitettiin kaksi 35 kilon painoa, jotka vetivät takasiipeä alaspäin. Näin olisi selvinnyt, jos siipi heiluisi liikaa kovassa vauhdissa.

Red Bull oli tyytyväinen tutkintaan, mutta FIA:n saamat tulokset tuskin miellyttävät Christian Horneria ja kumppaneita. Talli ilmoitti Qatarin GP:n alla, että jos Mercedeksellä on käytössä sama takasiipi Jeddahissa, niin talli aikoo protestoida sitä FIA:lle. Tämä uusi tutkinta voi kuitenkin muuttaa tallin ajatusmaailmaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.