F1-sarja on aktiivisesti kasvattanut kisakalenteriaan mahduttaakseen enemmän kohteita ympäri maailmaa kauden ajalle. Tänä vuonna sarjan oli määrä ajaa peräti 23 osakilpailua, mutta koronapandemia pudotti määrän lopulta yhdellä.

Ensi kaudeksi on kuitenkin kaavailtu F1-historian pisin kausi, joka kestää juuri nämä 23 kilpailua. Kaiken lisäksi marraskuun lopussa alkavat jalkapallon MM-kisat tiivistävät kautta vielä entisestään.

F1-sarja on saanut talleilta rutkasti kritiikkiä aiheeseen liittyen. Kisaviikonloppuina sekä niiden ympärillä lähes kokoajan kellon ympäri työskentelevät mekaanikot ovat suurin kärsijä lisäkilpailuista. Voimavarat loppuvat yksinkertaisesti helpommin.

F1-sarjan tällä kaudella jättävä Kimi Räikkönen on myös kriittinen laajennetusta kisakalenterista. Suomalainen uskoo muutoksen palvelevan katsojia, mutta tallit sekä työntekijät kärsivät tilanteesta varmasti.

– Tämä tulee polttamaan monta ihmistä loppuun, eikä se ole hyväksi kenellekkään. Se on varmasti hienoa katsojille, mutta he, jotka tekevät kaiken työn tulevat kärsimään tästä päätöksestä, Räikkönen tiuskaisi PlanetF1-julkaisulle.