Tilastokummajainen herättää jälleen keskustelua – Aika-ajojen nopein mies jäi ilman palkintoa toistamiseen tällä kaudella

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan tilastokummajainen herättää uudemman kerran keskustelua tällä kaudella, kun eilen nopeimman kierroksen ajaneelle Lewis Hamiltonille ei merkattu historian kirjoihin paalupaikkaa.

Paalu tilastoidaan tallikaveri Valtteri Bottakselle, joka nousee ykkösruutuun oltuaan aika-ajojen toinen. Sama tilastointi herätti jo Italian GP:ssä keskustelua, kun Bottas oli perjantain aika-ajojen nopein ja voitti sprintinkin, mutta silloin suomalaisella oli rangaistus allaan, eikä hänelle merkattu kummastakaan suorituksesta paalua.

Mercedes-kaksikko kertoi eilisen aika-ajon jälkeen mielipiteensä menettelytavasta. Hamilton itsekin luuli saavansa tilastoihin paalupaikan ja ihmetteli kovasti, kun näin ei ollutkaan.

– Minullehan merkitään paalupaikka, eikö niin? Eikö? ..voi himputti, ihmetteli Hamilton lauantaina GPFansin mukaan.

Seitsenkertaiselta mestarilta kysyttiin myös, että pitäisikö tilastoinnin merkkaamistapaa muuttaa.

– En osaa sanoa. Loppupeleissä sain paalun, ihmetteli britti.

– Mielestäni rangaistuksen ei pitäisi välttämättä vaikuttaa siihen, mutta rehellisesti sanoen en välitä koko asiasta.

Hamiltonin tallikaveri Bottas oli tällä kertaa ”hyötyjä”, kun suomalaiselle merkattiin uran 18:s paalupaikka. Samalla hän tasoitti paalumääränsä sarjan toisen suomalaiskuljettajan Kimi Räikkösen kanssa. Suomalaistilastossa edellä on enää kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen.

Bottas oli samoilla linjoilla Hamiltonin kanssa, ettei aika-ajojen nopeimmalta kuljettajalta pitäisi viedä palkintoa pois, vaikka olisikin rangaistus alla.

– Aika-ajojen nopeimmalle pitäisi tilastoida paalu. Lewiksella oli nopein yksittäinen aikakierros, sanoi Bottas.

– Hän oli teknisesti paalulla, jonka jälkeen hänet pudotetaan. Mielestäni se ei ole reilua.

Mercedekset olivat lauantaina Istanbul Parkin nopeimmat autot. Bottas lähtee paalulta ja Hamilton kymmenen lähtöruudun rangaistuksensa seurauksena ruudusta 11.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.