Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton kertoo, ettei hän panisi pahakseen, mikäli Mercedes päättäisi ensi kaudeksi jälleen muuttaa värityksensä takaisin hopeiseksi.

Tutut ja turvalliset hopeanuolet vaihtuivat mustaan pääväriin viime kauden alkuun. Mercedes halusi osoittaa tällä tukensa brittikuljettajan taistelulle moniarvoisuuden ja tasapuolisuuden puolesta.

36-vuotiaan britin mukaan se oli Mercedekseltä hieno ele, mutta häntä ei haittaisi paluu hopeiseen väritykseen. Hamilton näki sen enemmänkin symbolisena eleenä ja tietää, että tekoihin on ryhdytty ja ryhdytään jatkossakin eriarvoisuuden päättämiseksi.

– Kun kysyin, voimmeko laittaa auton mustaksi viime kaudella symbolisena eleenä näyttääksemme mihin pyrimme, en ajatellut sen kestävän näin pitkään, kertoo Hamilton Motorsport.com –sivuston mukaan.

– En odottanut sen jatkuvan vielä toisenkin kauden. Minusta se on mahtavaa, fiilistelee seitsenkertainen mestari.

– Jos palaamme vanhaan, se on mukavaa, mutta se ei estä meitä tekemästä työtä muutoksen eteen, viittasi MM-kärki virittelemäänsä projektiin.

Hamilton starttasi kesällä Mission 44 -nimisen projektin buustatakseen vähemmistöä edustavien nuorien kouluttautumis -sekä työllistymismahdollisuuksia.

Samalla Mercedes käynnisti Accelerate 25 -nimeä kantavan ohjelman. Mercedeksen tavoitteena on palkata vähintään 25 prosenttia uusista työntekijöistä vähemmistöryhmien edustajista seuraavan viiden vuoden aikana.