Ilmastoaktivistiksi kunnostautunut Sebastian Vettel sai uuden vihamiehen menneellä viikolla, kun Saskan liikenneministeri Andreas Scheuer otti Vettelin tähtäimeensä. Nelinkertaisen F1-mestarin mukaan Saksan autobihneille tulisi asettaa nopeusrajoitukset.

Aihe on vaikea käsiteltävä Saksassa, sillä maan asukit uskoisivat tämän rajoittavan heidän vapauksiaan. Vettel ajattelee puolestaan suurempaa kuvaa.

– Tässä ei ole kyse yksilön tunteista vaan suuremmasta kuvasta. Nopeusrajoitus vähentäisi hiilidioksidipäästöjä kaksi miljoonaa tonnia. Se tekisi myös kaduista turvallisempia, Vettel kommentoi torstaina lehdistötilaisuudessa.

– Saksassa tapahtuu jatkuvasti onnettomuuksia, koska meillä ei ole nopeusrajoituksia. Jos voimme näin pelastaa yhdenkin hengen, niin ei tämän pitäisi olla edes kysymys. En koe, että Iso-Britannia tai Yhdysvallat rajoittavat vapauttani nopeusrajoitusten takia.

Scheuer vastasi Vettelin ideaan tulisesti. Saksalainen mollasi Aston Martin -kuljettajan kauden saavutuksia.

– Hän (Vettel) asuu Sveitsissä ja matkustaa F1-tallinsa kanssa ympäri maailmaa lentäen paljon. Katsoen hänen MM-pisteitään, niin ehkä hänelle olisi parasta vaihtaa Formula E -sarjaan. Siellä maksiminopeudet ovat hitaampia, Scheuer sivalsi.