Red Bull sai nauttia molemmista kuljettajistaan palkintokorokkeella jo toista kilpailua putkeen. Talli oli kuitenkin Austinissa kiperän kysymyksen äärellä. Uhraako RB Sergio Perezin palkintosijan ottamalla meksikolaisen varikolle, ja napaten nopeimman kierroksen pois Lewis Hamiltonilta?

Brittikuski on Max Verstappenin ainoa haastaja kuljettajien mestaruustaistossa. Kaksikon välillä on vain 12 pistettä.

Red Bull teki samanlaisen tempun aiemminkin. Britannian osakilpailussa Perezin viimeinen pistesija uhrattiin, jotta kilpailun voittanut Hamilton ei saisi lisäpistettä nopeimmasta kierroksesta.

Energiajuomatalli päätti kuitenkin, että temppu olisi ollut liian ”brutaali” Perezille. Meksikolaiskuljettaja ajoi rankan kilpailun, jossa hän oli sairas. Kaiken lisäksi Perez ei saanut juotavaa koko kilpailun aikana.

– Se olisi ollut liian brutaalia ottaa Checo varikolle ja evätä häneltä palkintosija. Leclerc (Charles) oli liian lähellä, joten päätimme, että hänen tuomat pisteensä olisivat tärkeämpiä, tallipäällikkö Christian Horner kommentoi Motorsport.comille.

– Hänen suorituksissaan hehkuu itseluottamuksen kasvu. Hän on toista kilpailua peräkkäin palkintokorokkeella. Hän on löytänyt vauhtinsa tärkeässä kohtaa kautta.

Perez nousi kuljettajien MM-taistossa mennen viikonlopun jälkeen neljänneksi ohi Lando Norriksen. RB tarvitsee Perezin kärkikahinoihin, jos he mielivät saavuttamaan Mercedeksen valmistajien pisteissä.