Alpine-tallin Fernando Alonso kokee kärsineensä huonosta tuurista kuluvan kauden aikana.

Turkin GP:ssä kokenut konkari oli loistavissa lähtöasetelmissa, kun espanjalainen starttasi kisaan viidennestä ruudusta. Alonso oli startannut yhtä korkealta viimeksi kaudella 2014 Japanin GP:ssä.

Ensimmäisessä mutkassa haaveet huipputuloksesta kuitenkin valuivat pitkin Istanbul Parkin viemäreitä alas, kun AlphaTaurin Pierre Gasly osui espanjalaisen takakulmaan. Alonso pyörähti ja putosi joukon hännille, eikä onnistunut juurikaan tekemään nousua ylöspäin.

– Onni näyttää karttavan meitä suuresti tänä vuonna, sanoi Alonso GPFansin mukaan.

– Näyttää siltä, että keräännytämme sitä sitten ensi kaudeksi, jatkaa espanjalainen pilke silmäkulmassaan.

Alonso ei lähtenyt sen kummemmin syyttelemään Gaslya, vaikka kilpailun aikana kävikin kuumana. Kokenut espanjalainen sanoi, että avausmutkat ovat aina haastavia Turkin GP:n kaltaisissa olosuhteissa. Alonso kertoi myös, ettei heillä ollut sadekelillä läheskään niin paljoa vauhtia kuin kuivalla.

– Se on turhauttavaa, että silloin, kun emme ole kilpailukykyisiä, niin meillä on todella tylsä kilpailu. Sitten taas, kun olemme vahvoja, tapahtuu kaikenlaisia hulluja asioita, sanoo espanjalainen.

– Se on turhauttavaa ja harmillista.

– Emme ole kovin kilpailukykyisiä välikelin renkaalla, joten ainakin meidän täytyy sillä osa-alueella petrata, totesi Alonso.

Alonso oli lopulta Turkin GP:ssä vasta 16:s.